čtvrtek 10. října 2013

Ohlédnutí

Tak jako každý rok, tak i letos na začátku podzimu členové PSK odjeli do Trojanovic pod Javorníkem na své tradiční podzimní soustředění, aby se připravili na koncerty, které je čekají  do konce kalendářního roku.

(...) Obec Trojanovice jsou horskou obcí v Beskydech rozprostírající se pod masívy Noříčí hory 1047 m.n.m., Radhoště 1129 m.n.m. a Velkého Javorníku 918 m.n.m.
Byly původně pasekářskou obcí, kterou založil v roce 1748 olomoucký biskup a kardinál Ferdinand Julius Troyer (1698-1758).
Obec má rozlohu 3583 ha, dvě třetiny plochy obce pokrývají lesy. Vzhledem ke značné rozloze je obec rozdělena na čtyři hlavní části: Bystré, Lomná, Pod Radhoštěm a Pod Javorníkem.



Krásná trojanovská příroda od nepaměti budila v lidech obrazotvornost. Vysoké hory, hluboké lesy, osamocené chalupy, to vše bylo živnou půdou pro pověry, báje, pověsti a pohádky. Sousedé se scházeli v chalupách a vyprávění při loučích jim bylo vítanou kratochvílí.(...)
Zdroj: www.trojanovice.cz

Je zde stále  průzračný a jiskřivý vzduch, okolí láká na delší i kratší procházky, které si zpěváci mohli dopřát pouze v polední přestávce. Během soustředění odzpívali 16 hodin a nazkoušeli 18 skladeb.

Děkujeme za Vaši návštěvu - PSK
-aHa-

Žádné komentáře:

Okomentovat