středa 17. října 2012

Ozvěny dne

17. říjen 2012, obyčejný, všední, slunečným počasím obdařený den. Pro Pěvecké sdružení Kopřivnice den slavnostní. Ve vestibulu Městského úřadu v Kopřivnici se konala vernisáž výstavy "90.let od založení Pěveckého sdružení Kopřivnice".

PSK očekávalo hosty a tak už okolo 14.00 hodiny bylo v prostoru výstavy rušno, dokončovaly se poslední  přípravy slavnostní vernisáže.

V  15.00 hodin přítomni členové Pěveckého sdružení Kopřivnice přivítali členy Rady města Kopřivnice v čele s Ing. Josefem Jalůvkou, starostou.

Slavnostní vernisáž obohatilo hudební vystoupení flétnového dua - Robin Reček se svou učitelkou Evou Bedřichovou ze ZUŠ Příbor.

K vernisáži patří i slova. Toho se jako první ujala předsedkyně PSK, která ve svém příspěvku poděkovala vedení města za podporu, kterou se PSK ze strany města dostává. Své díky směřovala rovněž současnému vedení sboru; umělecké vedoucí paní Evě Pajdlové, dirigentu panu Pavlu Altrichterovi a paní Věře Michálkové a ke všem zpěvákům za jejich práci a činnost pro sborový zpěv a PSK. 

Starosta města ve svém příspěvku ocenil činnost PSK. Uvedl, že "Pěvecké sdružení je významným kulturním spolkem, který obohacuje kulturní život nejen v Kopřivnici a jejím okolí, ale je o něm také slyšet i v úrovni republiky a Evropy". Popřál PSK do dalších let sborového zpívání mnoho úspěchů a elánu.

Sborový zpěv se v Kopřivnici dotkl snad každé rodiny. Bylo to slyšet v rozhovorech návštěvníků, kteří na dobových fotografiích, v textech novinových článků a z výňatků z kroniky PSK poznávali své příbuzné a známé a nebo vzpomínali na osobnosti, které v průběhu času PSK vedly.  

Výstava potrvá do 10. listopadu 2012. Vstup je volný.
Sponzorem akce je město Kopřivnice.

PSK má připraveny ještě další akce k oslavám svých devadesátin: 13. listopadu 2012 vernisáž k nové výstavě, tentokrát v Kulturním domě v Kopřivnici a to v 17.00 hod. a 14. listopadu 2012 Slavnostní koncert v Katolickém domě v Kopřivnici od 19.00 hod. 

Děkujeme za Vaši návštěvu. PSK.

Žádné komentáře:

Okomentovat